Diókrémes diócskák

Ezek az apró kis diócskák mindig is nagy kedvenceim voltak, évek óta kerestem hozzá a formát és most az ünnepeke előtt sikerült beszereznem. Nem is volt kérdés, hogy karácsonyra elkészítem a családnak. Mindenkinek nagyon ízlett, így szilveszterre repetázunk:)  próbáljátok ki ti is kedves olvasók.  Egyuttal szeretnék mindenkinek Boldog sikerekben gazdag új évet kívánni.



Hozzávalók:

tésztához:
4 db tojás
10 dkg cukor
2 db vanilíás cukor
2 dl olaj
50-60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só

krémhez:

10 dkg puha vaj
30-40 dkg darált dió
vanilíás cukor
sárgaszilva vagy baracklekvár izlés szerint ( kb 5-6 ek)
porcukor izlés szerint

Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval habosra kavarom, hozzáadom az olajt, majd a végén apránként hozzákavarom a sütőporos lisztet.
2. A masszából olajos kézzel kicsi ujjbegynyi golyócskákat formázok egy lisztezett tálcára.
3. A sütőformát alaposan kikenem olajjal( mindkét oldalát) és jól felforrósítom egy közepes gázkarika felett. Az olajozást csak előszőr kell megcsinálni!
4. Előkészítek egy tálat amibe majd a kész diókat kiszedem.
5. A forma minden egyes mélyedésébe  dobok egy tészta gombockát és 1-2 perc alatt készre sütöm a diókat. Nagyon gyorsan megy!
6. A krémhez a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra kavarom, hozzáadom a lekvárt, a diót és ha szükséges még utána édesítek.
7. A diócskákat megtöltöm a krémmel és kettőt összeragasztok.
8. A végén megszórom porcukorral.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin