Zalán kedvenc paradicsomlevese

A kicsi fiamnak, olyan a paradicsomleves, mint másnak a kenyér, a nap bármely pillanatában megkérdezem, hogy mit szeretne enni, akkor az a válasz, hogy pajadicsomjevest... Így nálunk biztosan  hetente legalább egyszer főzök ilyen levest, mert számára megunhatatlan... Az igazság az, hogy tényleg finom és a másik nagyon jó tulajdonsága, hogy nagyon gyorsan elkészül.


Hozzávalók:
1 kisebb fej vörös hagyma
3 evőkanál olaj
1 szál sárgarépa
1 hámozott és vágott paradicsomkonzerv
alaplé vagy víz
valamilyen levesbetét pl. orsócska
só, bors
cukor
bazsalikom, oregánó, kakukkfű
tejszín

Elkészítés:
1. Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát.
2. A sárgarépát megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, pár pillanat alatt a hagymával együtt megpároljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és felöntjük alaplével és ízlé szerint adunk hozzá bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet, ha van friss zöld fűszereket használjunk.
4. Ha felforrt, hozzáadjuk a levesbetétet, és készre főzzük.
5. A végén sóval, borssal és egy kiskanálnyi cukorral fűszerezzük.
6. A végén még adhatunk hozzá tejszínt is, hogy krémesebb és lágyabb legyen.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Pulykahere másképpen!

Párizsi csokis meggyes muffin