2014. március 15.

Túrós csusza

A férjem egyik kedvenc étele, és most már a 2 éves fiamé is... Gyorsan elkészül, és általában mindig van hozzá minden a éléskamrában... Jó sok szalonnával és tejföllel a legfinomabb...


Hozzávalók:
500 g gyermelyi csusza tészta
30 dkg krémes tehéntúró
20 dkg juh túró
1 nagy pohár zsíros házi tejföl
20 dkg füstölt házi szalonna

Elkészítés:
1. A csusza tésztát forró sós vízben kifőzzük.
2. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára süssük. A szalonna tepertőket egy lapáttal kiszedem és félreteszem. A kifőtt tésztát meglocsolom a szalonna zsírjával jó bőven.
3. A kétféle túrót a tejföllel alaposan kikavarjuk, majd összeforgatjuk a csuszával, a tetejére szórjuk a szalonna tepertőket és pár percre a forró sütőbe vagy mikróba tesszük és összemelegítjük az ételt.
4. Tálaláskor adhatunk még hozzá tejfölt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a tálaláskor porcukrot is lehet a tetejére szórni.
mitöl erdélyi a túrós csusza ?

Zsazsa írta...

Kedves Névtelen!

Sehol nem írja, hogy a túrós csusza erdélyi lenne, de lehet, hogy ez mégiscsak az, mert felénk én még soha senkitől nem hallottam, hogy porcukrot szórna rá... valahogy a füstölt szalonnával és a juhtúróval nem tudom összeegyeztetni a cukrot.
Ízlések és pofonok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...