2014. január 31.

Bécsi szelet sütötökös krumplipürével

A bécsi szelet is, olyan mint a húsleves, ahány ház annyi szokás... Nálam bécsi szelet az ami borjú húsból készül, ami csirke, pulyka vagy disznó az csak rántott hús...  A bécsi szeletet sertészsírban sütöm ki, a többit általában olajban... A bécsi szelet panírja liszt, tojás, prézli... a rántott szeleté lehet teljeskiörlésű liszt, tojás, tojásfehérje,  kukorica pehely, szezámmag, bármi ami éppen eszembe jut...
Ez volt valamelyik nap az ebédünk, a bécsi szelet mellé sütőtökös krumplipürét készítettem... igazi téli ebéd kerekedett belőle...


Hozzávalók:

6 szelet borjú hús
só, bors
liszt
tojás
prézli
sertés zsír

4 db közepes méretű krumpli
 10-15 dkg sütőtök megsütve és kockára vágva
só, szerecsendió
tej, vaj, tejszín

1. A szokásos módon elkészítjük a bécsi szeletet, sertés zsírban szép pirosra sütjük
2. A krumplit sóval, szerecsendióval vízben puhára főzzük,  leszűrjük, hozzá adjuk a sütőtököt és tovább a szokásos módon elkészítjük a vajjal, tejjel tejszínnel a krumplipürét.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...