Bazsalikomos eperkrémleves!
Nagy melegben nem kívánok szinte semmit, főzni se nagyon van kedvem, de azért enni kell. Próbálok olyan ételeket készíteni ami minimális főzéssel vagy főzés nélkül készül. Ilyen ez az eperkrémleves is. Szerintem nagyon talál az eper és a bazsalikom íze, ezért ez a két íz dominál ebben a levesben.
Hozzávalók:
75 dkg eper
25 dkg erdei eper
1 maréknyi friss bazsalikom
csipet só
3-4 tekerésnyi frissen őrölt bors
ízlés szerint méz
kb 1 liter tej
Elkészítés:
1. Az epret megpucoljuk, csumáját kiszedjük.
2. Az összes hozzávalót, fél liter tej kivételével turmixgépben összeturmixoljuk.
3. Az összeturmixolt levest 10-15 percig állni hagyjuk, majd szűrön átszűrjük, és hozzáadunk még annyi tejet, hogy krémleves sűrűségű legyen, se túl híg se túl vastag.
4. Ha szükséges még utána édesítünk, és pár szem erdei eperrel megszórva tálaljuk. És ha marad végére bazsalikomlevél akkor díszítésképpen azt is tehetünk rá.
Hozzávalók:
75 dkg eper
25 dkg erdei eper
1 maréknyi friss bazsalikom
csipet só
3-4 tekerésnyi frissen őrölt bors
ízlés szerint méz
kb 1 liter tej
Elkészítés:
1. Az epret megpucoljuk, csumáját kiszedjük.
2. Az összes hozzávalót, fél liter tej kivételével turmixgépben összeturmixoljuk.
3. Az összeturmixolt levest 10-15 percig állni hagyjuk, majd szűrön átszűrjük, és hozzáadunk még annyi tejet, hogy krémleves sűrűségű legyen, se túl híg se túl vastag.
4. Ha szükséges még utána édesítünk, és pár szem erdei eperrel megszórva tálaljuk. És ha marad végére bazsalikomlevél akkor díszítésképpen azt is tehetünk rá.
Megjegyzések