Halpástétom

Ezt a bejegyzést még szilveszter előtt meg szerettem volna írni, ugyanis kitűnő finomság a szilveszteri hidegtálhoz, svédasztalhoz. El is készítettem a halpástatomot, csak amire a fotózásra sort kerítettem volna már nem volt halpástétom, a " kisegerek" addigra mind felfalták.:)
Ma reggel ez volt nálunk a reggeli, és gyorsan mielőtt még más észrevette volna le fotóztam.
Hozzávalók( 4 személynek):
1 doboz darabolt tonhalkonzerv( olajos vagy saját lében levő)
1 doboz szardínia konzerv ( olajos)
1/2 citrom leve
kb 5 dkg vaj
2 db főtt tojás
só, bors
Elkészítés:
1. A halkonzerveket lecsöpögtetjük. A tojásokat megpucoljuk.
2. Minden hozzávalót késbetétes robotgéppel vagy botturmixxal összedolgozzuk.
3. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
4. Pirítóssal fogyasztjuk.

Megjegyzések