Nyáridéző Citromos-Gyömbéres csirkefasírt

Hamar elszaladt az idei nyár, jóformán meg sem szoktam, hogy nyár van!
: (
Szerencsére a konyhában akkor csinálok nyarat amikor csak akarok, és ez a citromos- gyömbéres csirkefasírt az egyik legjobb nyáridéző fogás.
Hozzávalók( kb 25 db):
50 dkg darált csirkehús (comb és mell vegyesen)
só, bors,
fél kiskanál őrölt gyömbér
1 kisebb tojás
1 citrom reszelt héja
1 cikk fokhagyma
kevés zsemlemorzsa
liszt a formázáshoz
olaj a sütéshez
Szószhoz:
1,5 dl tejföl
1 dl krémjoghurt
só,
1 citrom
őrölt gyömbér
Elkészítés:
1. A darált húst a tojással, sóval, borssal, a gyömbérrel, a citrom reszelt héjával és a zúzott fokhagymával összedolgozzuk. Ha nem formázható az állaga akkor egy kevés zsemlemorzsát keverünk bele.
2. Lisztezett kézzel formázzuk őket és forró olajban kisütjük.
3. A tejfölt a joghurtot összekeverjük sóval, őrölt gyömbérrel, reszelt citromhéjjal és kevés citromlével ízesítjük.
4. Hasábburgonyával és ezzel a citromos szósszal tálaljuk a fasírtokat.
Megjegyzések