Vargabéles
Iringó kedvéért írom most be ezt a receptet, mert holnap mindenképpen szeretne elkészíteni... Fotót sajnos most nem tudok betenni ,mert nem fotóztam le amikor elkészült és másnap mar nem volt amit lefotózni...
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta ( 400 v 500 g)
- 200 g gyermelyi cérnametélt
- 500 g krémes tehéntúró
- 4 tojás
- 100 g vaj
- 100 g mazsola
- 150 -200 g cukor
- 2 tasak vanília cukor pl Dr. Oetker
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
- A vajat mikróban folyósra olvasztjuk. Egy ecset segítségével kikenünk olvasztott vajjal egy 20X30 cm tepsit, ami legalább 6 cm magas.
- A cérnametéltet enyhen sós vízben kifőzzük. Ha kifőtt hideg vízzel leöblítjük. A megmaradt olvasztott vaj felet ráöntjük a kifőtt cérnametéltre, azért hogy ne ragadjanak össze.
- A kiengedett réteslapot két egyenlő részre osztjuk és akkorára nyújtjuk, hogy teljesen fedje a tepsi aljat.
- A tojásokat szét választjuk és a fehérjéből kemény habot verünk egy kézi mixer segítségével.
- A tojássárgákat a cukorral kézi habverővel fehéredésig kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tehéntúrót, mazsolát, a megmaradt olvasztott vajat, a tejfolt és laposan összekavarjuk
- A tojásos keverékhez adjuk a cérnametéltet, azzal is alaposan összedolgozzuk majd óvatosan belekavarjuk a felvert tojásfehérjét.
- A cérnametéltes keveréket a tepsibe simítjuk és befedjük a leveles tészta másik felével.
- 150 c fokos sütőben kb. 40 percig sutjuk, vagy addig amíg a vargabeles elkezd pirulni.
- Ha megsült kicsit hagyjuk állni a tepsiben, majd megszórjuk porcukorral és langyosan találjuk.
Vargabéles
Megjegyzések