Alma-paszternák krémleves
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 fej aprított vöröshagyma
2 felaprított paszternák
1 nagyobb meghamozott felaprított alma
6 dl zöldségalaplé- lehet kockából is
2 ek felaprított petrezselyemzöld
1/2 kk szárított majoránna
4,5 dl tej
só, bors
Elkészítés:
1. A vajon pároljuk puhára a hagymát és a paszternákot. Adjuk hozzá az almát, az alaplevet, a petrezselymet és a majoránnát, majd forraljuk fel. Lefedve főzzük 20 percet, amíg a zöldségek megpuhulnak.
2. vegyük le a levest a tűzről. Keverjük bele a tejet, majd ízlés szerint ízesítsük. Turmixgéppel vagy botmixerrel keverjük simára.
3. Pirított fokhagymás kenyérkockákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzések