Majonézes tésztasaláta
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, semmi extra hozzávaló nem kell hozzá.... Nagyon szeretem ezt a tésztasalátát, szilveszterre, barátnős estékre mindig elkészítem és mindig nagyon hamar el is fogy....:) A hozzávalók nincsenek kőbe vésve, nyugodtan lehet kisérletezni: kerülhet bele grillcsirke feldarabolva, olajbogyó, mindenféle sonka, zöldségek,különböző fűszerek...amihez éppen kedvünk van. Most egy sonkás változatot készítettem:
Hozzávalók:
200-250 g kisméretű száraztészta ( pl: orsócska)
1 tojássárga
1 evőkanál mustár
100-150 ml étolaj
só, bors
1 kis doboz tejföl
1 doboz mexikói zöldségkeverék konzerv
1 db zöld kápia
150 g gépsonka
100 g trappista sajt
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben kifőzzük és hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgából, a mustárból és az olajból majonézt kavarunk, felkockázzuk a sonkát, a sajtot, a kápiát és lecsepegtetjük a mexikói zöldségkeveréket...
3. A majonézt összekavarjuk a tejföllel, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát, a sajtot, és a zöldségeket, alaposan összekavarjuk az egészet. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Hozzávalók:
200-250 g kisméretű száraztészta ( pl: orsócska)
1 tojássárga
1 evőkanál mustár
100-150 ml étolaj
só, bors
1 kis doboz tejföl
1 doboz mexikói zöldségkeverék konzerv
1 db zöld kápia
150 g gépsonka
100 g trappista sajt
Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben kifőzzük és hagyjuk kihűlni.
2. A tojássárgából, a mustárból és az olajból majonézt kavarunk, felkockázzuk a sonkát, a sajtot, a kápiát és lecsepegtetjük a mexikói zöldségkeveréket...
3. A majonézt összekavarjuk a tejföllel, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a sonkát, a sajtot, és a zöldségeket, alaposan összekavarjuk az egészet. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzések
2012-es Erdelyi Konyha Kalendarium
receptbeszerzésbe kezdtem.
Egyelőre a május hónap receptjeihez.
Ha van kedved tisztelettel felkérnélek pár receptet küldjél nekem, tiszteletpéldány ellenértékében.
Ebben lehet előétel, leves, főétel és desszert. Előre is köszönöm Jutka.