Tökfőzelék

A környezetemben azt figyeltem meg, hogy a tökfőzelékről mindenkinek van véleménye vagy imádják az emberek vagy utálják, nem nagyon vannak közömbösek. Én természetesen az első kategóriába tartozom:)  Tegnap ebédre tököt ettünk tökkel:) Ebédre tökfőzelék volt pulykaherével amit így készítettem el. A tökfőzeléket pedig így:



Hozzávalók:

1 kg fiatal főzőtök
fél csokor újhagyma
1 nagy csokor kapor, apróra vágva
só, bors,
½ evőkanál Édes Anna paprikakrém
olaj
liszt
tojássárga
ecet


Elkészítés:
1. A tököt meghámozom, hosszában kettéhasítom, a magos részét kivágom és a tököt felkockázom, kb 1X1 cm-es kockákra.
2. A zöldhagyma fehér részét felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom az Édes Annát.
3. A tökot beleforgatom a hagymás alapba, hozzáadom a kapor felét és  kicsit megsózom, egy  kevés vizet is adok hozzá( tényleg keveset, mert a tök aztán levet enged). Lefedve hagyom megpárolódni, közbe néha megkavarom.
4. Ha a tök kellően megpuhult, tojássárgából lisztből és ecetből eresztéket készítek és azzal felengedem a főzeléket.
5. A végén utána sózok- ecetezek ha szükséges, és hozzáadom a többi kaprot is.

Megjegyzések

sedith üzenete…
Hmmm, holnap készülök ilyet főzni! Legközelebb próbáld meg paprikával vagy nélküle, de tegyél bele 1-2 cikk fokhagymát is!:)
Zsazsa üzenete…
köszi a tippet, nem tudom miért nekem a tökfőzelékbe nem megy a fokhagyma, biztos mert így szoktam meg kiskoromtól és nekem így az igazi. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Párizsi csokis meggyes muffin

Pulykahere másképpen!