Tökfőzelék
A környezetemben azt figyeltem meg, hogy a tökfőzelékről mindenkinek van véleménye vagy imádják az emberek vagy utálják, nem nagyon vannak közömbösek. Én természetesen az első kategóriába tartozom:) Tegnap ebédre tököt ettünk tökkel:) Ebédre tökfőzelék volt pulykaherével amit így készítettem el. A tökfőzeléket pedig így:
Hozzávalók:
1 kg fiatal főzőtök
fél csokor újhagyma
1 nagy csokor kapor, apróra vágva
só, bors,
½ evőkanál Édes Anna paprikakrém
olaj
liszt
tojássárga
ecet
Elkészítés:
1. A tököt meghámozom, hosszában kettéhasítom, a magos részét kivágom és a tököt felkockázom, kb 1X1 cm-es kockákra.
2. A zöldhagyma fehér részét felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom az Édes Annát.
3. A tökot beleforgatom a hagymás alapba, hozzáadom a kapor felét és kicsit megsózom, egy kevés vizet is adok hozzá( tényleg keveset, mert a tök aztán levet enged). Lefedve hagyom megpárolódni, közbe néha megkavarom.
4. Ha a tök kellően megpuhult, tojássárgából lisztből és ecetből eresztéket készítek és azzal felengedem a főzeléket.
5. A végén utána sózok- ecetezek ha szükséges, és hozzáadom a többi kaprot is.
Hozzávalók:
1 kg fiatal főzőtök
fél csokor újhagyma
1 nagy csokor kapor, apróra vágva
só, bors,
½ evőkanál Édes Anna paprikakrém
olaj
liszt
tojássárga
ecet
Elkészítés:
1. A tököt meghámozom, hosszában kettéhasítom, a magos részét kivágom és a tököt felkockázom, kb 1X1 cm-es kockákra.
2. A zöldhagyma fehér részét felaprítom és olajon megpárolom, majd hozzáadom az Édes Annát.
3. A tökot beleforgatom a hagymás alapba, hozzáadom a kapor felét és kicsit megsózom, egy kevés vizet is adok hozzá( tényleg keveset, mert a tök aztán levet enged). Lefedve hagyom megpárolódni, közbe néha megkavarom.
4. Ha a tök kellően megpuhult, tojássárgából lisztből és ecetből eresztéket készítek és azzal felengedem a főzeléket.
5. A végén utána sózok- ecetezek ha szükséges, és hozzáadom a többi kaprot is.
Megjegyzések