Hétvégi GYROS!
A hétvégén Gyros-t készítettem ebédre.
A pitát most Limara receptje szerint készítettem, és ezutén mindig ez szerint fogom , mert nagyon finom lett, szépen felnőttek.
A húst( csirkemellet) felvágtam kis kockákra, gyros fűszerrel , sóval, borssal megfűszereztem, olívaolajjal meglocsoltam és sütőben készre sütöttem, a zöldségeket( saláta, paradicsom, uborka, újhagyma) feldaraboltam.
Az öntetet pedig kicsepegtetett joghurtból, kevés tejfölből, fokhagymával, sóval-borssal fűszerezve készítettem. A pita kenyereken vágtam egy nyílást és belepakoltam a zöldségeket, a húst, a szószt és néhány szem magozott fekete olajbogyót.
A pitát most Limara receptje szerint készítettem, és ezutén mindig ez szerint fogom , mert nagyon finom lett, szépen felnőttek.
A húst( csirkemellet) felvágtam kis kockákra, gyros fűszerrel , sóval, borssal megfűszereztem, olívaolajjal meglocsoltam és sütőben készre sütöttem, a zöldségeket( saláta, paradicsom, uborka, újhagyma) feldaraboltam.
Az öntetet pedig kicsepegtetett joghurtból, kevés tejfölből, fokhagymával, sóval-borssal fűszerezve készítettem. A pita kenyereken vágtam egy nyílást és belepakoltam a zöldségeket, a húst, a szószt és néhány szem magozott fekete olajbogyót.
Megjegyzések
Még sosem csináltam itthon pitát, de már rég fel van véve a listára!