Juharszirupos muffin
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
3 ek cukor
2 ek barna cukor
1 tojás
1tojássárgája
¾ dl juharszirup
5 ek tej
20 dkg finomliszt
2 kk sütőpor
1 csipet só
10 dkg apróra vágott, kandírozott narancshéj
Tetejére:
3 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a muffintepsi horpadásaiba teszünk egy-egy papírformát.
2. Egy mérőkancsóba alaposan összekavarjuk a tojást, a tojássárgáját,a juharszirupot, a tejet. Egy tálkában összevegyítjük a lisztet, a sót és a sütőport.
3. A vajat a kétféle cukorral habosra kavarjuk a robotgéppel, majd lassú fokozatra kapcsoljuk a gépet és 2-3 részletben felváltva a vajhoz kavarjuk a juharszirupos és a lisztes keveréket is. Ha a tészta túl kemény lenne még pár kanál tejet, adhatunk hozzá.
4. A tészta felét arányosan szétosztjuk a formákban, a másik feléhez meg hozzákavarjuk az apróra vágott kandírozott narancshéjat, és ezt is szétosztjuk a formákban.
5. 20-25 perc alatt készre sütjük, ha kihűltek megkenjük őket juharsziruppal.
Tipp!
HA nincs kandírozott narancshéjunk, reszelhetünk a tésztába narancshéjat is, és a tej mennyiség felét is helyettesíthetjük narancslével, csak a narancsot használat előtt alaposan mossuk meg! :)
forrás: Stahl Judit/ Gyors Muffinok
Megjegyzések
Én kóstoltam az eredetit és naaagyon finoooom! Öt csillag!
Küldenék de sajnos már rég elfogyott:)
Teadrinker: A tanulás mellé kell egy kis muffin is, hamar kész van:) de te tudod!
Szepyke: Vagyok, vagyok csak mostanában sok minden összejött és nem főztem-sütöttem olyan sokat, és amit főztem azt nem fotóztam. Köszönöm az érdeklődést:)