Gombás sertésszűz!
Gyors ebéd vagy vacsora sietős napokra!
Hozzávalók( 4 személyre):
500 g sertésszűz ( bélszín)
1 ek finomliszt
1 kk szárított rozmaring
3 ek olívaolaj
250 g apró fejű gomba, felszeletelve
1 cikk fokhagyma apróra vágva
300 ml zöldségalaplé( kockából is lehet)
kevés tejszín
Elkészítés:
1. A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. A lisztet és a rozmaringot tegyük egy műanyag zacskóba, sózzuk és borsozzuk meg, majd rakjuk a zacskóba a hússzeleteket is. Rázogassuk, hogy a lisztes-fűszeres keverék egyenletesen bevonja a hússzeleteket.
2. Hevítsünk fel 2 ek olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst és pár perc alatt mindkét oldalukat süssük aranybarnára a húsiknak. Szedjük ki egy tálra a szeleteket.
3. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben dobjuk rá a gombát, 2 perc alatt pirítsuk puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát, tegyük vissza a hússzeleteket és a zacskóból az ott maradt lisztet. Adjuk hozzá a levest, és állandó kevergetés közben forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 5 percig, vagy amíg a hús megpuhul. A végén kavarjunk bele egy kevés tejszínt, kb 3-4 evőkanálnyit.
Burgonyapürével, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Hozzávalók( 4 személyre):
500 g sertésszűz ( bélszín)
1 ek finomliszt
1 kk szárított rozmaring
3 ek olívaolaj
250 g apró fejű gomba, felszeletelve
1 cikk fokhagyma apróra vágva
300 ml zöldségalaplé( kockából is lehet)
kevés tejszín
Elkészítés:
1. A húst vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. A lisztet és a rozmaringot tegyük egy műanyag zacskóba, sózzuk és borsozzuk meg, majd rakjuk a zacskóba a hússzeleteket is. Rázogassuk, hogy a lisztes-fűszeres keverék egyenletesen bevonja a hússzeleteket.
2. Hevítsünk fel 2 ek olajat egy serpenyőben, tegyük bele a húst és pár perc alatt mindkét oldalukat süssük aranybarnára a húsiknak. Szedjük ki egy tálra a szeleteket.
3. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben dobjuk rá a gombát, 2 perc alatt pirítsuk puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát, tegyük vissza a hússzeleteket és a zacskóból az ott maradt lisztet. Adjuk hozzá a levest, és állandó kevergetés közben forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 5 percig, vagy amíg a hús megpuhul. A végén kavarjunk bele egy kevés tejszínt, kb 3-4 evőkanálnyit.
Burgonyapürével, rizzsel vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
Megjegyzések