Almás-diós muffin
Ezt a muffint Stahl Judit Gyors muffinok cimű könyvéből készítettem el, tényleg gyorsan megy és finom is, igaz én egy kicsit több cukrot teszek bele és a reszelt almából is kinyomkodom a levet,mert hanem nem tudna rendesen kisülni a muffin.
Hozzávalók(12 db muffin):
10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg cukor (szerintem még kell bele)
10 dkg barna cukor
20 dkg finomliszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 citrom
25 dkg alma
1 1/2 dl tej
10 dkg natúr joghurt
1 tojás
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra a muffintepsit kibéleljük egy-egy papírformával.
A diót illatosra pirítjuk egy teflonserpenyőben és 1 evőkanál cukorral nem túl finomra megőröljük, a vajat megolvasztjuk a mikróban.
2. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbonával, az őrölt fahéjjal, a citrom reszelt héjávval és a megörölt dióval összekeverjük. Az almát megreszeljük a reszelő nagy lyukú oldalán. Kicsit meglocsoljuk citromlével, hogy ne színeződjön el. A tejet, a joghurtot, a maradék kétféle cukrot, a tojást és az olvasztott vajat kézi habverővel összekeverjük.
3. A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tejes joghurtos keveréket és a levétől kinyomkodott reszelt almát és alaposan összekeverjük az egészet.
4. A tésztát arányosan szétosztjuk a tepsikben, és a muffinokat 20-25 perc latt megsütjük.
Megjegyzések