Napi menü tesztelés indul.....

Vannak napok, főleg, hogy most kisbabánk van, hogy nem jut idő főzni, vagy egyszerűen túl meleg van, hogy a tűzhely mellett ügyeskedjek:).  Ilyen napokon szoktam napi menüt rendelni, vagy kisétálni egyik másik vendéglőbe és helyben elfogyasztani.
A mai nap is egy ilyen nem főzős napimenüs nap lett, házhozszállítással. A Rézkakas nevű kisvendéglőre esett a választásom, mert úgy volt a menü összeállítva, hogy minden ha nem is a kedvencem, de a szeretem kategóriában volt. Nos akkor lássuk a medvét!A menü:
Erdélyi csorba
Rántott gomba rizzsel és tartármártással
Desszert mint utólag kiderült Négerfog
ára 15 Ron ( kb. 900 ft)Erdélyi csorba:
Mennyiség: Ez olyan lehetne több is, de nekem mondjuk elég volt.
A mennyiséggel nekem nincs is semmi bajom, főleg ha finom is lett volna.  A leves abból állt, hogy úszkált benne néhány szál sárgarépa reszelék, pár kocka hús és rengeteg túlfőzött rizs. Ízre is szerintem túlságosan savanyú volt, és tárkony is több volt a kelletnél.
Csomagolás: Szokásos átlátszó műanyag dobozka.
A leves mellé csomagoltak kenyeret is meg műanyag evőeszközt is ezért plusz egy pont de még így is a 10ből csak 5 jár.


Rántott gomba rizzsel és tartármártással:
Mennyiség: gomba lehetett volna több is, összesen 7 db nagyon kicsike gombafej volt, a rizs ehhez a gomba mennyiséghez elég volt, a tartármártást küldtek jó bőven.
A gomba amúgy finom volt, egy kicsit sok volt rajta a panír, de az még belefért. A rizs messze állt a finom főt rizstől. Én nagy rizs evő vagyok, általában mindig rizst rendelek köretnek, de ilyennel még nem igazán találkoztam, teljesen kantin jellegű volt, szét volt főzve, össze volt tapadva az egész. A főtt rizs szerintem úgy finom ha a szemek különállnak, szétesnek.
A mártás elég elfogadható volt, egy kicsit az én ízlésemnek savanykásabb volt a kelletnél, de végül is nem volt rossz.
A csomagolás szintén a megszokott kétrekeszes fehér  eldobható ételdoboz.
A 10pontból 7-et adok a főfogásra.

Desszert:
Mennyiség: Desszertnek elegendő!
Pfú, nem azért, hogy kötekedjek de ez az ehetetlen kategória.  A tojáshab a tetején nyers volt, nem volt rendesen felverve, nem volt elég édes és még egy fúra íz is társult hozzá. Én ezt a süteményt biztos nem küldeném ki a vendégeknek, csak ha azt szeretném, hogy többé senki be ne tegye a lábát az éttermembe. A kakaó a tetején, kis bogocskákban állt, nem hogy csokimáz vagy valami, még a sima kakaó is csak úgy ímmel-ámmal rá volt szórva. A piskóta alap amúgy nem volt rossz, de a tojáshab miatt az is ehetetlen lett, mivel a felső fele beszívta a tojásfehérjét.
HA valaki illetékes olvassa ezt a bejegyzést, nyugodtan szóljon és viszek neki egy tepsi igazi négerfogat, mert ez amit ők szolgáltak fel egy nagy becsapás.
A 10pontból 2-őt adok rá a piskóta miatt


Összességében erre az ebédre egy (5+7+2):3= 4,66  azaz
5 pont a 10-ből!!!
Ezt a menüsort egy magára valamit is adó étterem vagy szakács nem szolgálná fel a vendégeinek, még házhozszállítással sem. Kantin( menza) kaja!!

Még mielőtt teljesen leírnám a Rézkakast, még valamikor egy próbát teszek, megpróbálom a napimenüjüket, úgy is hogy helyben fogyasztom el, kíváncsi vagyok akkor hogyan tálalnak és mit mernek felszolgálni.
Igazából nekem ez a napi menü nagy csalódás volt, mert amúgy eddig rendeltem onnan pizzát és azzal megvoltam elégedve, meg ebédeltem is ott, igaz akkor nem a napi ajánlatot választottam és  emlékeim szerint akkor nem volt rossz.

Folytatás következik, máskor, máshonnan ......

Megjegyzések

sedith üzenete…
Hát, már bocsánat, de ez látványra is nagyon silány. Az az erdélyi csorba! Kész gyalázat!
Sajnos, a legtöbb vendéglőben abszolút szakképzeltlenek dolgoznak, így bizony, ilyesmik kerülnek ki a kezük alól. És akik finomnak titulálják, csak annyit értenek hozzá.
Zsazsa üzenete…
Hát igen. Úgy érzem valamit tenni kell annak érdekében, hogy a vendéglősök kicsit változtassanak a hozzáállásukon.Lehet, hogy egy ilyen általam írt értékelő nem fog semmi változást hozni, sőt biztos! De ha az emberek rá jönnek hogy esetleg tényleg nem így kellene egy egy étel kinézzen, és ezután többen lennének igényesek a vendéglőkkel szemben, akkor hátha változna valami. Nem kell nekem mishelin csillagos fogásokat feltálalni, de legalább az átlag itthoni szintet üsse. Vagy ez lenne az? Remélem nem!
amúgy meg nem is olyan olcsó, mert ha azt számolom, hogy egy 4 tagú családnak rendelek, az 60 ron és azért ezt az ebédet annyi pénzből pazarul meg lehet csinálni....

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Erdélyi hagymás rostélyos

Cukkini fasirt

Francia hagymaleves