Mustáros tekercs!
Egy régi kedvencem... nekem mindig a BigMac jut róla eszembe, végül is abban is ezek a fő ízek (mustár, borjúhús, hagyma). BigMac-et ritkán szoktam enni talán évente 1-2szer, helyette szívesebben készítem ezt a mustáros tekercset.
Hozzávalók( 2 személyre):
4 nagyobb szelet borjúhús ( pl. comb, szegy) szép vékonyan felszeletelve
mustár
savanyú uborka
2 közepes fej vöröshagyma
só,bors
fűszerpaprika
babérlevél
olaj
tejföl
liszt
fehér cérna a tekercsekhez
Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk és nagyon finomra felaprítjuk, a húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk.
2. A hús szeletek egyik oldalát megkenjük mustárral, megszorjuk hagymával és egy kisebb savanyú uborkát teszünk egyik végükre, majd feltekerjük, és fehér cérnával körbe tekerjük a tekercseket.
3. A maradék hagymát olajon megpároljuk, a tűzről levéve fűszerpaprikát szórunk bele, és hozzáadjuk a babérlevelet.A hagymára helyezzük a tekercseket, felöntjük vízzel és addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Ha szükséges a vizet közben pótoljuk.
4. Ha hús megpuhult kiemeljük a tekercseket egy tányérra, a tejfölt összekavarjuk kevés liszttel és behabarjuk vele a hagymás mártást.
5.A tekercsekről eltávolítjuk a cérnát és visszahelyezzük őket a mártásba.
Én pirított grízzel tálaltam, de szimplán kenyérrel vagy krumplipürével is nagyon talál!
Hozzávalók( 2 személyre):
4 nagyobb szelet borjúhús ( pl. comb, szegy) szép vékonyan felszeletelve
mustár
savanyú uborka
2 közepes fej vöröshagyma
só,bors
fűszerpaprika
babérlevél
olaj
tejföl
liszt
fehér cérna a tekercsekhez
Elkészítés:
1. A hagymát megpucoljuk és nagyon finomra felaprítjuk, a húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk.
2. A hús szeletek egyik oldalát megkenjük mustárral, megszorjuk hagymával és egy kisebb savanyú uborkát teszünk egyik végükre, majd feltekerjük, és fehér cérnával körbe tekerjük a tekercseket.
3. A maradék hagymát olajon megpároljuk, a tűzről levéve fűszerpaprikát szórunk bele, és hozzáadjuk a babérlevelet.A hagymára helyezzük a tekercseket, felöntjük vízzel és addig pároljuk amíg a hús megpuhul. Ha szükséges a vizet közben pótoljuk.
4. Ha hús megpuhult kiemeljük a tekercseket egy tányérra, a tejfölt összekavarjuk kevés liszttel és behabarjuk vele a hagymás mártást.
5.A tekercsekről eltávolítjuk a cérnát és visszahelyezzük őket a mártásba.
Én pirított grízzel tálaltam, de szimplán kenyérrel vagy krumplipürével is nagyon talál!
Megjegyzések
köszi, és remélem,hogy nektek is fog majd ízleni, én nagyon szeretem!