2009. július 23.

Tojásrántotta, ahogy én szeretem!

2 tojás
2 tejszínes, vagy gombás vagy sonkás háromszög sajt pl Hochland
50 ml főzőtejszín vagy tejföl
1 csipet só,
frissen őrölt fekete bors
5 dkg vaj

A tojásokat kézihabverővel vagy villával alaposan felverjük, fűszerezzük sóval borssal hozzáadjuk a tejszínt és az apró kockára vágott sajtot. Az egészet jól összekeverjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és amennyire lehet a tüzet annyira mérsékeljük a serpenyő alatt. Beleöntjük a tojást a serpenyőbe és addig kevergetjük amíg az egész jó krémesre besűrűsödik. Kb 10-15 perc. Pirítóssal nagyon finom!

Lehet még hozzá adni sonkát,kolbászt akármit amit gondoltok, csak azokat előbb a vajban egy kicsit le kell pirítani.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...