2009. július 23.

Olaszos paradicsomleves

Ezt a levest nagyon gyorsan el tudja mindenki készíteni még az is aki csak hallomásból ismeri a fazekat meg a fakanalat, és a hozzávalókat is könnyen, a sarki kisboltból be lehet szerezni, ha nincs otthon parmezán és a kisboltban sem kaptunk, nyugodtan hagyjuk el nem fog semmi rossz történni nélküle is finom lesz a leves.



Hozzávalók:
300 ml paradicsom püré
3 evő kanál olíva olaj
750 ml víz
só, bors,
jó sok szárított bazsalikom( kb 1 csapott evőkanál)
oregánó( kb fél evőkanál)
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt (amúgy akármilyen sajt megfelel a lényeg, hogy ne legyen nyulós )

2 szelet vékony toaszt kenyér
pici kb 2 dkg vaj


Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük egy edényben bele tesszük a bazsalikomot az oregánót és 5 mp alatt összemelegítjük az olajjal, ezután következik a paradicsompüré ezzel is kb 10 mp-ig összeforraljuk. Majd felöntjük a vízzel sózzuk borsozzuk és hagyjuk felfőni.
A kenyérszeleteket közben megpirítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobáljuk a kenyér kockákat és megpirítjuk őket, amikor ez kész megszórjuk a parmezánnal (ide kb a fele kell) és még néhány mp-ig pirítjuk. Ezzel kész is vagyunk. A levest a pirított kenyér kockákkal tálaljuk és még egy kis reszelt parmezánnal megszórjuk.

Persze tuningolni mindig lehet, a toaszt kenyér helyet süthetünk parmezános, fokhagymás vagy bazsalikomos kis baguetteket de ebben az esetben már nem beszélhetünk gyorsan elkészíthető levesről.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...